Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde verstaan we onder andere de halfjaarlijkse controle, het onderhouden van de mondhygiëne en het repareren of verwijderen van beschadigde tanden en kiezen. Maar ook preventieve behandelingen vallen hieronder. Dit zijn behandelingen die worden uitgevoerd om cariës te voorkomen, zoals het sealen van de blijvende kiezen bij kinderen.

Totale gebitsrenovatie

Bij mensen die bij ons in de praktijk komen met een sterk verwaarloosd gebit, zullen er uitgebreide behandelingen moet plaatsvinden. In sommige gevallen is een volledige prothese niet te voorkomen. Bij mensen die geen prothese willen, gaan we het gebit renoveren. Dit gebeurt onder andere door middel van het plaatsen van implantaten met daarop kroon -en brugwerk.

Cosmetische tandheelkunde

Onder cosmetische tandheelkunde verstaan we het verfraaien van het gebit. Dit houdt dat we uw gebit kunnen gaan bleken. Maar ook het vervangen van oude, grijze amalgaam vullingen door witte, composiet vullingen. Uw voortanden kunnen we van kleur en vorm veranderen door facings (porseleinen schildjes) of kroon -en brugwerk te vervaardigen. Dit gaat in overleg met de tandtechnicus om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen. Door deze behandelingen krijgt u de mooie glimlach waar u altijd van heeft gedroomd.

Kaakchirurgie

Wij verrichten ook kleine kaakchirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van verstandskiezen. Maar ook ter voorbereiding van het plaatsen van implantaten, dienen er soms kaakchirurgische behandelingen te worden uitgevoerd.

Implantologie

In onze praktijk worden ook implantaten geplaatst. Dit gebeurt voornamelijk bij patiënten met een loszittende, volledige boven of onder prothese. Door middel van de implantaten en een daarop gemonteerde constructie, kunnen de patiënten hun prothese stevig vastklikken. Zij kunnen hierdoor weer met zekerheid eten en spreken, zonder dat zij bang hoeven te zijn dat prothese los komt.

De implantaten worden ook geplaatst bij patiënten die een of meerdere gebitselementen missen. Nadat de implantaten zijn geplaatst kan er een kroon of brug vervaardigd worden, waardoor de oorspronkelijke situatie weer is hersteld en er geen tanden of kiezen meer ontbreken.

Tandprothetiek

Binnen het Tandprothetsch Centrum worden er gebitsprotheses gemaakt. Dit zijn zowel gedeeltelijke als volledige protheses. Tijdens het vervaardigen van de prothese, wordt er rekening gehouden met de wensen van de patiënt. Dit om een zo mooi en natuurlijk mogelijke prothese te vervaardigen.

U kunt ook voor reparaties aan de prothese of drukplekken bij ons langs komen. Hier is geen afspraak voor nodig. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur.